LOGO
  MENU
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   NIEUWSBRIEF
 Ontvang maandelijks
 de nieuwste computer tips
 en info in uw mailbox.
 
  
 
  UW INTERNET SNELHEID

Uw snelheid:

Kbps

K bytes/sec

Gaat uw Internet verbinding zo snel als een sportauto of is het meer te vergelijken met een schildpad? Spreekt het tot de verbeelding, of is uw Internet verbinding echt traag vandaag ? Ook als u een kabel modem, een asymmetric digital subscriber line (ADSL), digital subscriber line (DSL), integrated services digital network (ISDN) verbinding heeft, of een gewoon analoge modem gebruikt, de Snelheid tester geeft u het antwoord.

Om de snelheid te berekenen zenden wij u een grote hoeveelheid aan data naar uw computer. Uw computer is al bezig met het proces, de resultaten zullen verschijnen in het vierkant hierboven en de Snelheid Thermometer hieronder.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Snelheid Thermometer

Van de kaart!

-

-

 

-

-

T-2

 2Mbps

-

-

 

 

-

-

 

 1.5Mbps

-

-

T-1

 

-

-

 

 1Mbps

-

-

 

 

-

-

 

500Kbps

-

-

 

 

-

-

 

200Kbps

-

-

 

 

-

-

 

100Kbps

-

-

ISDN

60Kbps

-

-

ISDN

40Kbps

-

-

56K

20Kbps

-

-

 

 

 

 

 

 
         
         

Waarom krijg ik elke keer dat ik de test doe andere waardes?

Ik dacht dat mijn Internet verbinding sneller was, waarom zo'n lage snelheid.

Komt het door mijn Internet Provider die lage snelheid?

Ik gebruik een 56K modem. waarom komt mijn snelheid niet eens in de buurt van de 56K?

Hoe berekent deze pagina de snelheid?

Eigenlijk is dit niet een pagina, het zijn er twee, elk met een verborgen data file er in. Wanneer een van deze twee pagina's geladen is, onthoud de pagina de tijd vlak voordat u begon te laden. Deze meet dan het verschil als de pagina volledig geladen is. Het verschil is de tijd dat uw computer, Internet verbinding er over doet om de pagina op te halen van de server. De tijd wordt gedeeld op de grootte van de pagina, en u heeft uw snelheid.

Wanneer de eerste van deze pagina's wordt geladen, doet het een ruime schatting, omdat de data file nog klein was aan de hand van deze gegevens berekend het programma de waarschijnlijk tijd dat over de tweede pagina gedaan wordt met de veel grotere data file, met deze grotere pagina kan dit exacter worden berekend. Uw snelheid: box en Snelheids Thermometer hierboven. geven de juiste waarden aan.

Waarom krijg ik iedere keer een andere waarden als ik deze test draai

Net zoals elke andere snelweg systeem, de Internet snelweg heeft vele wegen en kruispunten, elk hiervan heeft zijn eigen capaciteit en snelheid limieten, en, zoals snelwegen voor auto's, staat u soms simpelweg in een wachtrij (File). Net zoals u moet wachten in uw auto terwijl andere auto's wel het kruispunt over kunnen steken, omdat voor hun wel het stoplicht op groen staat, de data ie verzonden is naar uw computer moet soms wachten terwijl ander Internet verkeer wel door gaat.

Het is heel waarschijnlijk dat u tegen een langzaam Internet oploopt tijdens de piekuren van het Internet. Dit is anders op het moment dat er bijna niemand op het Internet te vinden is, zoals tussen 23:00 en voor 07:00 wanneer ik deze pagina aan het testen was vond ik uit dat mijn 56.6 verbinding's ochtends met 6kBs werkte en tijdens piekuren niet harder ging dan 4kBs. Als u echt wil weten wanneer het Internet het snelste is moet u, deze pagina op maandag avond 3:00am USCental Time bekijken, wanneer heel Amerika slaapt wordt Internet het minst gebruikt aangezien de Amerikanen erg veel van het Internet gebruik maken en deze dus eigenlijk ook voor de grootste verstoppingen zorgen. (Vrijdag en Zaterdag avond in US Cental time zijn niet zo'n goede keus.)

Ik dacht dat mijn Internet verbinding sneller was. Waarom komt de Snelheids meter met zo'n lage waarden?

Geen enkele Internet verbinding werkt voor de volle 100%. Wanneer we bij het testen van de pagina direct van de server downloaden via een tweede computer, huis-tuin-en-keuken-netwerk. 10Mbps local area network (LAN), was mijn beste resultaat 6.6Mbps (6667Kbps). Ik kan u vertellen dat er altijd wel wat verlies is, hoe sneller uw verbinding is hoe meer verliezen er op zullen optreden.

Deze pagina kan alleen berekenen de tijd die het er over doet dat de applicatie data -- de eigenlijke file -- naar uw browser er over doet. Over deze data zit een percentage overhead, deze overhead kan lopen van 2 tot 25 procent van de totale data die is verzonden. Er bestaat geen manier om deze te programmeren op deze web pagina om te controleren of om te ontdekken hoe veel overhead er was gebruikt om de interne pagina te zenden, maar normaal gesproken is het percentage zeer gering, en deze pagina houd rekening met ongeveer 2 procent overhead en heeft dit dus weer gecompenseerd. Niettemin kan de overhead bij u groter zijn dan verwacht, dit resulteert dan in een negatief resultaat voor de snelheid in het figuur.

Houd er rekening mee dat u verbinding met uw Internet Server Provider (ISP) ook maar een klein gedeelte is van het gehele systeem dat de data naar uw computer stuurt. Tussen uw computer en uw server die deze web pagina verzend zijn waarschijnlijk een paar duizend routers, communicatie links, een ander netwerk component. Voordat de pagina bij u op het beeldscherm komt te staan. Elk van deze componenten hebben een maximale snelheid, en de meeste van deze componenten handelen voor duizenden, misschien wel miljoenen computers het dataverkeer af, dag in dag uit. Met het resultaat dat alle Internet verkeer soms opstoppingen tegen komt, en hierdoor een kleine vertraging op kan lopen langs het de route die afgelegd moet worden van A naar B. Dit is het grootste probleem op dit moment de grote hoeveelheid aan data die over een en de zelfde lijn heen moeten.

Ik krijg een grote snelheidsvertraging. Kan mijn Internet Service Provider (ISP) mijn probleem zijn ??

Misschien.

De vertraging kan bij uw ISP liggen, of het kan elders liggen. (Zie de uitleg hierboven, maar als het altijd de zelfde lage snelheid oplevert in de Snelheids test resultaten dan zou het zeer waarschijnlijk zijn dat het probleem van u bij de ISP ligt.

Doordat al uw verbindingen of u nu gebruik maakt van een inbelverbinding, ADSL, ISDN of ander Internet verbinding, tezamen komen bij een gezamenlijk punt bij uw ISP. In de meeste gevallen is het zo dat de gecombineerde capaciteit groter is dan de totaal capaciteit die de ISP heeft voor al haar gebruikers. Zeer goed gedacht door de ISP, op zich kan hoeft dit geen probleem te zijn en werkt het ook best wel goed, omdat niet iedereen de hele dag alles aan het downloaden is, zo gebruikt het ophalen van een mail bestand natuurlijk minder dan het downloaden van een film. Hierdoor wordt niet altijd de volledige Internet bandbreedte benut. Voor de ISP is dit een zeer mooie methode van overboeking door meerdere mensen op de zelfde bandbreedte te zetten. hierdoor hoeft de ISP ook minder geld uit te geven voor haar eigen verbinding.

Het probleem doet zich echter voort wanneer dit concept te ver gaat, en het percentage dat over de zelfde gedeelde lijn heen moet steeds groter wordt. Ze stoppen zo veel verbindingen bij elkaar in een kleine verbinding dat de normale capaciteit de capaciteit van de gebruikers te kort doen. Dit doet zich veel voor op de piekuren van het Internet wanneer iedereen zit te Internetten, hierdoor wordt de bandbreedte schaars.

Helaas is er geen oplossing voor dit probleem. Als de competitie tussen de hoge snelheden meer zou concurreren, zou het misschien beter worden en zal uw ISP er wel 3 keer over na denken om uw snelheid op pijl te houden en dus niet te delen met andere gebruikers van het zelfde netwerk. Totdat dan, is het enige wat u kan doen, van ISP veranderen en zeuren over de snelheid die geboden wordt.

Ik heb een 56K modem. Waarom komt mijn download snelheid niet eens dicht bij die van een 56K modem?

Er kunnen verschillende redenen zijn - en de meeste van die zijn meestal niet de Internet Providers schuld.

Ten eerste, statische elektriciteit opgewekt door radio signalen, stroomvoorzieningen, en andere stoor zenders voor de 56K modem signalen, drukken de signalen terug naar 42 of 50 Kbps.

Een 56K modem heeft een schone bijna ononderbroken lijn nodig met de centrale van de telefoon maatschappij. De telefoon maatschappij zorgt voor de langere verbinding met de Internet provider, met de PBX systeem, en ander telefoon verbindingen met het telefoon signaal, en deze zorgt ervoor dat er weer een redelijk betrouwbaar systeem over blijft.

Uiteindelijk laten de telefoon maatschappijen de 56K modems niet op maximale snelheid werken, dit door de storing die dan eventueel op zou kunnen treden in het andere verkeer (Spraak).

Dus geen enkele 56K modem in Europa ooit maakt verbinding met 56K. meeste 56K modem gebruikers maken contact met een snelheid van 44 t/m 48 Kbps.

De Data:

Hier is de data waar u op zoek naar was om uw snelheid te berekenen, hier is het:

  • Begonnen met downloaden van de pagina om: (mili seconden na midden nacht)
  • De pagina was geladen op: (mili seconden na midden nacht)
  • De totale download tijd was dan: seconden
  • De omvang: (in duizend van een byte)
  • Gemiddelde snelheid: (K bits per second)
  • Gemiddelde snelheid: (K bytes per seconde)

Stel een vraag of vraag service aan huis aan Service / vragen Mail deze pagina naar een kennis Mail deze pagina Print deze pagina Print pagina Disclaimer & Disclaimer